maanantai 20. lokakuuta 2014

Kotimaan matkailua: Oulu

Ohhoh.

Matkustin viime viikolla Ouluun. Kyseessä oli työmatka, mutta ehdin tallustelemaan ja napsimaan kuvia virallisen osuuden jälkeen. Tässä päiväni kuvina (otettu iPhonella).




Auringonnousu juuri ennen Ouluun laskeutumista. Seikkailija nukkui lähes koko lennon ajan, koska joutui heräämään klo 3.

Aamupalaa Puistola delissä, söin mannermaisen aamupalan ja päälle vielä kuvassa näkyvän mudcaken kermavaahdolla. Mmmm.

 Oli pakko ottaa kuva Puistolan vessoista. Olivat aika vänkät!


Päivä oli kaunis ja kuulas. Mutta kylmä. Onneksi laitoin untuvatakin päälle.


Brr brr brrr.


Ilma oli todella kaunis kylmyydestä huolimatta, joten tassuttelin puistossa ja ihailin kuurautuneita lehtiä.





Toripolliisin kanssa hengailtiin hetki, en pelännä.

Torin laidalla oli tällaisia ihania vanhoja aittarakennuksia ja yhdessä niistä (kuvan vasemman puoleisin talo, joka juuri ja juuri näkyy) oli Pannukakkutalo. Sinnehän oli pakko mennä.


Otin pannarin vaahterasiirapilla ja voisulalla, tilasin vielä ekstrana jädepallon. Nam nam. En kyllä pystynyt syömään koko annosta. Pannari oli hollantilaistyylinen eli ohut ja kohtuullisen iso. Lautanen on siis normaali ruokalautanen.


Tutkiskelin lähellä olevia aittoja, ja yhdessä niissä oli tee- ja kahvipuoti nimeltään Kofeiinikomppania. Nyt syksyn tullen olen ruvennut juomaan aamukahvia, koska en kestä tuota pimeyttä ja harmautta, joka ulkona vallitsee.


Kofeiinikomppaniasta löytyy varmasti jokaiselle tee- ja kahvihirmulle jotain. Itse ostin 200 gramman pussin etiopilaista kaffetta, jonka myyjä jauhoi minulle odottaessa.



Lopuksi kävin vielä sushipaikka Yukissa syömässä. Nätti annos, mutta pikkaisen harmitti se, että lähes kaikki setit olivat kovin rulla- ja lohipainotteisia. Tykkään itse siitä, että sushiravintolasta löytyy monipuolisia settejä. Mutta hyvää oli!


Oulusta lähti mukaan kahvipussin lisäksi Fantasiapeleistä hankitut MtG boosterit ja Walking Dead-sarjakuva-albumi. Oulun Fantsusta en kuvia ottanut, koska paikka oli hyvin pieni. Ajoi kyllä asiansa, mutta valikoima oli hyvin rajattu. Löysin kuitenkin, mitä etsinkin, joten ei valittamista.


Viikonloppuna päätettiin herra Seikkailijan kanssa nauttia itsetehdystä brunssista. Oli pakko ottaa kuva valmistamistani amerikkalaistyylisistä pannareista, kun kerrankin onnistuin tekemään lähes edustuskelpoisen annoksen. Eli pannareiden päälle kaadoin hieman vaahterasiirappia ja sitten heitin nuo marjat päälle. Ja pitihän hörpätä sitä kahvia, jota matkaltani toin.


Kuten arvata saattaa, lauantai vietettiin MtG:tä pelaten (viisi tuntia putkeen, ei jestas oli selkä vähän kipeä, kun nuo ruokapöydän tuolit eivät ole mitenkään ergonomiset). Nuppu-kissa valtasi yhdessä vaiheessa herra Seikkailijalta vapautuneen tuolin ja onnistui näyttämään valppaalta. Olisi varmaan pelannut käden loppuun jos olisi saanut korteista pysyvän otteen. Tavoistaan poiketen ei heittänyt korttiakaan lattialle. Hieno kissa.

Eli sellainen oli reissu Ouluun ja sen jälkimainingit. Täytyy nyt tähän kohtaan sanoa, että tein henkilökohtaista historiaa reissullani: Oulu on toistaiseksi pohjoisin paikka, jonne olen matkustanut. Saa nauraa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit luetaan, asialliset kommentit julkaistaan. Ensin sinun pitää todistaa, ettet ole robotti. Valitettavasti robottien kommentteja ei voida julkaista, mutta bloggaaja ei kuitenkaan ole robottivastainen.