torstai 5. syyskuuta 2013

Seikkailija suosittelee: Quinta da Regaleira

Hei taas!

Koska yritän olla dynaaminen ja kiinnostava turinoija, tulen jakamaan tekstejäni erilaisiin teemoihin. Edellisiä teemoja ovat olleet Matkaa suunnittelemassa ja Unelmakohde. 'Seikkailija suosittelee' esittelee nähtävyyksiä, jotka ovat jääneet positiivisessa mielessä mieleen. Osa on ns. peruskauraa eli paikkoja, jotka löytyvät jokaisesta oppaasta ja osa saattaa olla hieman tuntemattomampia paikkoja. Ensimmäisenä vuorossa on Quinta da Regaleira.



Patsaat ovat Quinta de Regaileiran kesyintä antia.

Quinta da Regaleira sijaitsee Sintrassa, noin 45 minuutin junamatkan päässä Lissabonista. Sintra on pullollaan upeita nähtävyyksiä (Sintran palatsi, Pena-palatsi, maurilinnoituksen rauniot, Montserrat'n palatsi jne..), mutta Quinta de Regaleira ansaitsee erityismaininnan. Quinta da Regaleira on 1800-luvun lopulla eläneen miljonääri António Augusto Carvalho Monteiron rakennuttama tila. Arkkitehtina toimi italialainen Luigi Manini, joka loihti neljän hehtaarin tiluksista noin 12 vuodessa herra Carvalho Monteiron toiveiden mukaisen asujaimiston. Designissa on käytetty erilaisia tyylejä, vapaamuurarien symboliikkaa ja arvioisin karkeasti, että hemmetisti rahaa.

Onhan se kiva rakentaa vaatimaton kattoterassi.

Lopputulos on upea ja hämmentävä. Matkakumppanini Pöllö (nimi muutettu) kommentoi puutarhan nähdessään, että "täällä on niin juostu toogat päällä ja pyllyt vilkkuen". En epäile yhtään Pöllön arviota. Eikä ihan tavallinen heppu keksi rakennuttaa puutarhaansa torneja, salakäytäviä, vesiputouksia ja initaatiokaivoa, jonka kerrokset symboloivat helvetin kehiä.

Kuvassa initaatiokaivo pohjalta katsottuna.

Sitten on salakäytäviä. Jollakulla oli matkumppaninaan henkilö, joka päätti säikäyttää pimeässä. Joku meinasi saada hepulin.

Vaikka palatsi itsessäänkin on hieno, ei se vedä vertoja puutarhalle. Itseasiassa kiersimme talon läpi melko rivakasti, mutta puutarhassa taisimme viettää aikaa toista tuntia. Istutukset ovat kauniita, salakäytävien löytäminen on hauskaa ja koskaan ei tunnu tietävän, mitä seuraavan mutkan takaa löytyy.

Quinta de Regaileiran puutarha aamuvalossa.


Mikä? Quinta da Regaleira
Missä? Sintrassa. Kävele Sintran juna-asemalta historialliseen keskustaan. Sieltä on selkeä viitoitus tilalle asti. Kävely historiallisesta keskustasta noin 5-7 minuuttia.
Milloin? Ehdottomasti keväällä tai alkukesästä, kun istutukset ovat kauneimmillaan. Ajoita käyntisi aamupäivään, jolloin turistimassat kiertävät lähinnä alueen muita nähtävyyksiä.
Miksi? Puutarha on aivan mieletön. Seikkailuhenkinen saa kicksejä uusien asioiden löytämisestä ja tornien, kaivojen ja salakäytävien koluamisesta. Kamera ehdottomasti mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit luetaan, asialliset kommentit julkaistaan. Ensin sinun pitää todistaa, ettet ole robotti. Valitettavasti robottien kommentteja ei voida julkaista, mutta bloggaaja ei kuitenkaan ole robottivastainen.