keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Pack-woman

Hei seikkailulliset ystäväni!

Ja anteeksi useamman kuukauden hiljaiselo, Seikkailijan elämä on välillä valitettavan hektistä ja toisinaan Seikkailija on vain patalaiska. Kevään aikana olen reissanut aviomiehen kanssa Roomassa ja käväisin työmatkalla Pariisissa. Kummastakin reissusta on luvassa raporttia, mutta nyt en uskalla luvata varmasti ajankohtaa.

Tämän kirjoituksen aiheena on pakkaaminen lyhyelle kaupunkilomalle. Aion havainnoillistaa prosessia muutamalla kuvalla, jotka otin, kun pakkasin laukkuani Rooman reissua varten. Olimme matkalla kolme yötä ja neljä kokonaista päivää (menolento varhain aamulla, paluulento myöhemmin illalla). Huom! Minulla oli mukanani lisäksi isohko käsveska, koska joudun kantamaan mukanani melkoisen varaston reseptilääkkeitä ja muita tilpehöörejä. Mutta aloitetaan.



Tässä on pienoinen Samsoniteni, jota käytän käsimatkatavaranani lyhyillä reissuilla. Tässä vaiheessa laukkuun on sullottu varakengät, alusvaatteet ja sukat. En viitsinyt kuvata ko. prosessia, koska se ei ole tarpeen. Eli sisimmästä taskusta löytyvät ko. varusteet.



No niin. Nyt laukkuun on taiteltu kevyet kangashousut. Lyhyilläkin matkoilla otan yleensä mukaan yhdet varahousut. Aina voi tapahtua jotain: pulu kakkaa päälle (tapahtui kaverille), housut repeävät riennoissa (tapahtui aviomiehen kaverille) tai tomaattikastiketta lurahtaa hotkiessa housuille (on tapahtunut itselle, sukulaisille, kavereille ja kollegoille). Eli varahousut (tai hame, jos et tykkää housuista) mukaan.



Tässä laukkuun on lisätty t-paita jokaiselle päivälle (miinus menomatkan paita, joka pistettiin päälle lähtiessä), yksi kevyt neuletakki ja pitkähihainen puuvillapaita (tuo kukkakuvioinen tuossa päällä). Laukkuun on livahtanut myös otus, mutta se otettiin laukusta pois. Eläimiä ei kuljeteta matkalaukussa ja kaveri ei muutenkaan päässyt lukuisista yrityksistä huolimatta mukaan lomalle.



Viimeisimpänä laukkuun on sullottu iltamekko, suoristusrauta ja pyjama. Mekon alle on myös tungettu laturit (kameran ja kännykän sellaiset). Verkkotaskuissa on laastareita, glukoositabletteja ja hoitotarvikkeita. Lähtöaamuna lisäsin laukkuun vielä meikkipussin ja kopiot matkadokkareista. Naisille vinkki: selvitä, onko hotellissa/b&b:ssä fööni. Vähentää kuormaa huomattavasti. Itse en moista pakannut, koska majatalostamme ko. kapistus löytyi.



Laukku kiinni, mutta kissa ei anna periksi. Jos ei pääse matkalle mukaan, pitää yrittää estää lähtö nukkumalla laukun päällä.



Käsilaukustani en ottanut kuvaa, mutta sinne upposivat seuraavat tarvikkeet: kännykkä, lompakko, matkustusasiakirjat (passi, lippukopiot, kopiot varausmeileistä), reseptilääkkeet, kamera, opaskirja, Kindle, hammasharja, niskatyyny ja nestepussi sisältöineen. Matkavaatteina toimivat t-paita, kangasjakku ja farkut (plus kengät ja sopivat alusvermeet).

Lopputulos: olin aivan liian optimistinen sään suhteen. Välillä palelsi ihan törkeästi, olisi pitänyt ottaa kunnon takki reissuun. Meikkejä taas oli mukana aivan liikaa. Toisaalta, joinain hetkinä oli kuuma. Roomassa oli pääsiäisenä hieman epävakaista: välillä aurinko paistoi täydeltä terältä ja lämpötila kipusi noin +24 asteeseen, ja toisena hetkenä lämpöä oli +16 plus tuulta ja sadetta. Käsilaukussa liikaa tavaraa, nestemääräyksiä ei ole tarkoitettu turhamaisille ihmisille.

Mitä tästä opimme: olemme ensi keväänä tekemässä uuden matkan Roomaan (selitys tälle ratkaisulle selviää Rooman matkareportaasista, stay tuned!). Matkapäiviä tulee yksi lisää ja olen jo ehdottanut herra Seikkailijalle, että otamme isomman matkalaukun mukaan puolityhjänä, muuten matkataan samoilla laukuilla. Tämä siksi, että ruumalaukkuun saa sullottua tavarat, joiden eksyminen ei aiheuta akuuttia hätää, mutta ruumalaukkuun saa lähdettäessä tuliaiset ja sellaiset tavarat, joita ei trolleyssa matkan aikana kaipaa. Miehen laukussa oli nelisen kiloa ylipainoa paluulennolla ja joutui laittamaan laukun ruumaan. Oli veemäistä alkaa säätää tavaroita kentällä. Tällä ratkaisulla saan myös tilaa takille ja ehkä muutamalle ylimääräiselle paidalle...



Näyttääkö tämä pakkaamisprosessi teistä mitenkään järkevältä? Onko teillä oma pakkaussysteemi, joka ei ole pettänyt koskaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit luetaan, asialliset kommentit julkaistaan. Ensin sinun pitää todistaa, ettet ole robotti. Valitettavasti robottien kommentteja ei voida julkaista, mutta bloggaaja ei kuitenkaan ole robottivastainen.