maanantai 8. syyskuuta 2014

Kysymyksiä ja vastauksia, nro 1

Syksy on täällä taas, ja blogi on jäänyt työkiireiden ja muun säheltämisen jalkoihin.

Katselin, millä hakusanoilla blogiini on löydetty ja huomasin, että hakusanoista saa laadittua varsin pätevän kysymys ja vastaus -palstan. Koska kärsin jonkinlaisesta zombierutosta (syysflunssasta), halusin kirjoittaa jotain helppoa. Joten tässä vastauksia ja kommentteja hakuihin, jotka ovat johtaneet innokkaita matkaajia blogiini.




Maltan pukeutumisetiketti: Tämän avulla on hakeuduttu blogiin kaksi kertaa. Noh, Malta on melko konservatiivinen paikka, joten Seikkailija suosittelee siistiä (ja tietysti sään mukaista) varustautumista. Jos aiot käydä kirkoissa, muistathan peittää olkapääsi ja polvesi. Maltalla viipottaa kyllä jos jonkin näköistä tassuttelijaa. Koska Malta on suosittu auringonpalvojien keskuudessa, näkyy katukuvassa myös vähäpukeisia ihmisiä (Seikkailija paheksuu, kevyen pukeutumisen ei tarvitse tarkoittaa lappubikineitä ja pyllyshortseja keskellä kaupunkia). Itse pukeuduin rantapäivänä bikineihin ja lyhythihaiseen puuvillamekkoon.


Hal Saflienin hypogeumin liput: Pitää varata ajoissa netistä. Jos tulet samana päivänä paikalle ilman lippuja, sinulle luultavasti sanotaan eioo. Liput saat varattua Heritage Maltan viralliselta varaussivulta. 

Initaatiokaivo: Näitä varmaan on maailmassa useampi, mutta Sintrassa oleva Quinta da Regaleiran puutarhan initaatiokaivo on mieletön. Quinta da Regaleirasta juttua täällä.



Ljubljana hotellikuljetukset: Nyt tuli paha. En ole käynyt Ljubljanassa, mutta vinkkejä löytynee Wikitravelin Lujblajana-sivulta.

Lontoo matkavaatteet: Jos olet menossa minibreikille Lontooseen, kannattaa pakata kevyesti ja järkevästi, koska luultavasti reissulta tarttuu mukaan jotain päälle puettavaa. Hyvät kengät kävelyä varten ja helposti toistensa kanssa yhdisteltäviä siistejä vaatteita (sään mukaan). Vinkkejä kaupunkilomalle pakkaamiseen täältä ja vaatteiden valinnasta täältä.

Matkavaatetus Tokio: Ks. vastaus yllä.



Minne mennä New Yorkissa; Eipäs tästäkään ole kokemusta ja universaalia vastausta on vaikea antaa, joten esitänkin vastakysymyksen: mitkä asiat kiinnostavat sinua? Jos haluat tsekata ns. must-see nähtävyydet, niin luultavasti kannattaa tsekata Vapaudenpatsas, Empire State Building, Central Park. Jos teatteri on sinun juttusi, käu katsomassa esitystä Broadwaylla. Oma unelmalistani löytyy täältä.

Rooma-aiheiset elokuvat: Roomastahan on tehty elokuvia ja sarjoja vaikka kuinka, mutta elokuvista suosittelen La Grande Bellezzaa, Loma Roomassa ja To Rome With Love:a. Valitsin nämä, koska matkaajalle nämä leffat antavat enemmän: niissä on paljon kaupunkikuvausta ja niissä näytetään eri nähtävyyksiä. Jos haluat löytää hyvän Rooma-aiheisen dokumentin, suosittelen kolmiosaista Rome: A History of the Eternal City -sarjaa (tätä ei ihan helposti löydäkään, kannattaa tsekata YouTubesta). Paras viihteellinen sarja antiikin Roomasta on edelleen HBO:n Rome, mutta klassikkojen ystävä saattaa nauttia BBC:n I, Claudiuksesta.


Olen puhunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit luetaan, asialliset kommentit julkaistaan. Ensin sinun pitää todistaa, ettet ole robotti. Valitettavasti robottien kommentteja ei voida julkaista, mutta bloggaaja ei kuitenkaan ole robottivastainen.