sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Unelmakohde: New York, New York

'Sup?

Kuten jo aiemmin uhkailin/lupailin, vuorossa on jälleen yksi Unelmakohde-teksti. Tällä kertaa haluan ohjata katseenne Atlantin toiselle puolelle New York Cityyn.



Kiinnostus New Yorkiin on hiipinyt mieleen vasta viime vuosina, Suurin syy kiinnostukselleni lienee lukuisat museot ja Stephen Fryn dokumenttisarja USA:sta. Herra Seikkailija vieraili Nykissä vuonna 2011 osana poikien kuukauden kestänyttä Amerikan turneeta ja sen jälkeen itseäkin alkoi Suuri Länsi kiinnostaa enemmän.

Opaskirja on Herra Seikkailijan matkan peruja, mutta rouvan hankkima, kuinkas ollakaan.

Mitä sitten tekisin New Yorkissa? Ensinnäkin, asuisin mielelläni jossain alueella SoHo-TriBeCa-Greenwich Village-Chelsea Garment District. Tämä Siksi. Taiteen ystävänä vierailisin MoMa:ssa ja Metropolitan Museum of Art:issa. Vierailisin myös The Morgan Library & Museumissa, New York Public Libraryssa ja tuijottelisin dinosauriiden luita American Museum of Natural Historyssa. Haluaisin myös ihailla maisemia Empire State Buildingin katolta, nähdä vapaudenpatsaan ja tassutella Ellis Islandilla ja huvitella Coney Islandilla. Seikkailisin myös Brooklyn Botanic Gardensissa ja moikkaisin eläimiä Bronxin eläintarhassa.

Lisäksi söisin pannukakkuja vaahterasiirapilla (nom), etsisin hyvän pizzerian, pällistelisin maailman menoa Times Squarella, kävisin katsomassa esitystä Broadwaylla ja ehkä vähän shopauttelisinkin.

Tällä välin kuuntelen Frank Sinatran versiota New York, New Yorkista ja Paloma Faithin New Yorkia. Ja kaikissa kovissa sarjakuviin perustuvissa elokuvissa vilahtaa New York tavalla tai toisella, joten niinkin voi paikata ikävää Isoon Omenaan. Madagaskar-elokuva kuuluu ehdottomasti NY-leffojen kärkisataseen,

"Minä tulen mukaan!" Tällä kertaa isompi kissa ilmoitti, ettei päästä mua lähtemään yksin.

Kuuluuko New York City teidän unelmakohdelistoillenne vai onko kyseessä jo vanha tuttu?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit luetaan, asialliset kommentit julkaistaan. Ensin sinun pitää todistaa, ettet ole robotti. Valitettavasti robottien kommentteja ei voida julkaista, mutta bloggaaja ei kuitenkaan ole robottivastainen.