tiistai 16. syyskuuta 2014

Unelmakohde: Borneo

And now for something completely different.

Kuten blogin teksteistä huomaa, matkustelen lähinnä kaupungeissa ja Euroopan rajojen sisäpuolella. Mutta kuten Batman, myös minä olen salaperäinen hahmo. Yksi unelmakohteistani on Malesian puoleinen Borneo.

Uskokaa tai älkää, minua kiehtoo eksoottiset luontolomat. Olen ollut kaksi kertaa safarilla (ensimmäisellä kerralla Tansaniassa ja toisella Keniassa) ja muiden (sekä omien) ennakko-odotuksista huolimatta selvinnyt ja nauttinut molemmista. Mikä motivoi mukavuudenhaluisen ihmisen lähtemään matkalle, jolla mukavuuksista joutuu luopumaan?


torstai 11. syyskuuta 2014

Tervettä matkailua

Sairastaminen on ihan pyllystä. Matkalla sairastaminen on vielä enemmän pyllystä.

Olen sairastunut matkalla muutaman kerran, en tosin vakavasti (onneksi). Kerran yksin Lontoossa ollessani olin kovassa kuumeessa pari päivää ja ajattelin, että siivoja ehkä löytää maalliset jäännökseni huoneestani seuraavalla viikolla. Kuumehöyryissä vaeltelin etsimässä panadolia ympäri kaupunkia, ja viereiseltä huoltoasemalta hain ruoaksi suklaata, appelsiineja ja energiajuomaa. Tansaniassa jouduin nappaamaan vatsalääkettä, kun maha alkoi möyriä. Lopputuloksena vatsani oli tukossa kaksi vuorokautta. Kolmantena iltana sain sprintata kesken ruokailun wc-tiloihin, jossa sain nauttia siitä, miltä tuntuu kun suoli tyhjentää kahden vuorokauden sisältönsä alle minuutissa (tiedetään, liikaa yksityiskohtia). Istanbulissa sain yllättäen pienen kesäflunssan ja douppasin itseäni kuumelääkkeillä ja pullovedellä, että jaksoin seikkailla. Viikko Keniasta palaamisen jälkeen vatsani alkoi oirehtia ja kiirehdin lääkärille. Kävin kaiken maailman testeissä ja loppudiagnoosina oli se, että vatsani ei ollut tottunut Suomen bakteerikantaan.

Vakava (tai lieväkin) sairastuminen tai loukkaantuminen ovat mahdollisia missä vain. Tietyillä asioilla riskiä voidaan vähentää ja tämä onkin kirjoitukseni aihe. Miten matkailija voi pitää huolta terveydestään ja millä asioilla voi turvata itsensä jos jotakin tapahtuisi?


maanantai 8. syyskuuta 2014

Kysymyksiä ja vastauksia, nro 1

Syksy on täällä taas, ja blogi on jäänyt työkiireiden ja muun säheltämisen jalkoihin.

Katselin, millä hakusanoilla blogiini on löydetty ja huomasin, että hakusanoista saa laadittua varsin pätevän kysymys ja vastaus -palstan. Koska kärsin jonkinlaisesta zombierutosta (syysflunssasta), halusin kirjoittaa jotain helppoa. Joten tässä vastauksia ja kommentteja hakuihin, jotka ovat johtaneet innokkaita matkaajia blogiini.