sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Seikkailija suosittelee: Forum Romanum ja Palatinuksen kukkula

Ciao miei amici avventurosi!

Tänään ajattelin palata suosittelemaan kohteita ja koska juuri kirjoittelin Rooman matkasta, niin jatketaan valitulla teemalla. Rooman matkareportaasissa mainitsinkin, että yksiksi suosikkikohteikseni muodostuivat Forum Romanum ja Palatinuksen kukkula.

Tituksen riemukaaren kopio Colosseumin puoleisella sisäänkäynnillä.

torstai 3. heinäkuuta 2014

Matkareportaasi: Oi saavu(n) jälleen Roomaan

Buongiorno!

Kuten edellisessä tekstissäni mainitsinkin, vietimme herra Seikkailijan kanssa pääsiäistä Roomassa. Säät olivat hieman epävakaiset, mutta matkasta jäi aurinkoinen mieli.



Miksi Rooma? Miksi ei? Yritimme miettiä syytä, miksemme ole aiemmin matkustaneet Roomaan emmekä löytäneet järkevää syytä tälle erehdykselle. Roomalla on pitkä ja mielenkiintoinen historia, joka on näkyvissä katukuvassa vielä tänäkin päivänä. Historia ja kulttuuri olivatkin suurimmat syyt kohteen valinnassa ja vietimmekin koko lomamme merkittävimpiä nähtävyyksiä kierrellen. Vaikket olisikaan historiafriikki, niin kyllä Rooman valtakunnan aikaiset rauniot ovat sykähdyttäviä. Ja niitä on joka paikassa. Historia elää nykyhetken kanssa välillä erittäin lähekkäin: vanhojen akveduktien päälle on rakennettu modernia vesijohtoverkkoa ja asuintalojen väliin/alle/viereen on saattanut jäädä nyt jo raunioituneita rakennuksia. Toisin kuin vaikkapa Firenze tai Venetsia, Rooma ei ole museoitunut kaupunki, vaan se on täynnä elämää.

keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Pack-woman

Hei seikkailulliset ystäväni!

Ja anteeksi useamman kuukauden hiljaiselo, Seikkailijan elämä on välillä valitettavan hektistä ja toisinaan Seikkailija on vain patalaiska. Kevään aikana olen reissanut aviomiehen kanssa Roomassa ja käväisin työmatkalla Pariisissa. Kummastakin reissusta on luvassa raporttia, mutta nyt en uskalla luvata varmasti ajankohtaa.

Tämän kirjoituksen aiheena on pakkaaminen lyhyelle kaupunkilomalle. Aion havainnoillistaa prosessia muutamalla kuvalla, jotka otin, kun pakkasin laukkuani Rooman reissua varten. Olimme matkalla kolme yötä ja neljä kokonaista päivää (menolento varhain aamulla, paluulento myöhemmin illalla). Huom! Minulla oli mukanani lisäksi isohko käsveska, koska joudun kantamaan mukanani melkoisen varaston reseptilääkkeitä ja muita tilpehöörejä. Mutta aloitetaan.