maanantai 26. elokuuta 2013

Unelmakohde: Tokio

こんにちは。

Eli hei, noin niin kuin japanilaisittain. Ajattelin helliä/ahdistella teitä jo kolmannen kerran lyhyen ajan sisään, koska.. noh, tällaista on matkaobsessiivisen elämä.

Kuten sanottua, pienessä päässäni pyörii useita matkasuunnitelmia. Osa niistä on vain hämäriä hahmotelmia, mutta osa niistä on tasoa "hotelleita on katsottu jo sillä silmällä, julkisen liikenteen kiemuroita on selvitelty ja alustavaa ohjelmaakin on mietitty". Tällaista tarkempaa suunnittelua edustaa Tokio.


lauantai 24. elokuuta 2013

Matkaa suunnittelemassa, osa 1: lentojen haku

Hei taas!

Matkaa suunnittelemassa-postaukset kertovat, mitä otsikossa luvataan: millaisia asioita matkan suunnittelemisessa on otettava huomioon ja minun vinkkini ko. teemaan liittyen.

Jos raha ei olisi ongelma, minun ei tarvitsisi kirjoittaa tätä kirjoitusta. Voisin lähteä minne tahansa, milloin tahansa ja mihin hintaan tahansa. Todellisuus on kuitenkin se, että matkojen määrää ja matkakohteita rajoittaa matkakustannukset, jotka monesti kulminoituvat lentojen hintaan.

torstai 22. elokuuta 2013

Seikkailu alkakoon!

Jospa aloitetaan tämä blogi pienellä esittelyllä.

Hei. Minä olen Seikkailija S (nimi muutettu) ja minä tykkään matkustamisesta. Minua on siunattu (kirottu?) hirveällä hingulla suunnitella ja järjestellä matkoja. Eräs työpaikkani teettämistä luonneanalyysitesteistä osasi kertoa minun olevan analyyttis-organisoiva, mikä siis tavalliselle ihmiselle tulkattuna tarkoittaa rasittavan pikkutarkkaa nyhertäjää.

Ystäväni tuntevat jo suorastaan legendaariseksi muodostuneen tarinan matka-Excelistä. Matka-Excel syntyi vuonna 2007. Olin suunnittelemassa matkaa Firenzeen nykyisen aviomieheni (tuolloin vielä poikaystäväni) kanssa ja huomasin, että minua kiinnostavia kohteita oli matkapäiviin nähden paljon ja erityisesti museoiden aukioloajat eivät tuntuneet noudattavan minkäänlaisia sääntöjä. Päätin tehdä Excelillä taulukon, joka helpottaisi kiinnostavimmissa kohteissa vierailua. Mutta. Lopputuloksena oli erittäin tarkka lukujärjestys, johon oli merkitty vierailuajat, lounaat, vessatauot ja siirtymäajat noin puolen tunnin tarkkuudella. Matka oli ikimuistoinen, mutta minun annettiin ymmärtää, että toista matka-Exceliä ei enää ikinä tarvitsisi tehdä. Matka-Excel syntyi kuitenkin uudelleen vuonna 2009 Istanbulin reissun yhteydessä, koska vuonna 2008 tehty Prahan reissu kärsi suunnitelmallisuuden puutteesta.

Matkakumppanien pyynnöstä matka-Excel ei enää ole käytössä, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö minulla olisi kohtuullisen tarkkoja suunnitelmia reissuun lähtiessä. Voin helposti käyttää matkan suunnittelemiseen useita kuukausia (joissain tapauksissa vuosia, khöhöm). Prosessi lähtee käyntiin näin: haluan matkalle. Tässä vaiheessa kohde saattaa olla jo tiedossa, tai sitten ei. Seuraavaksi mietitään, kuka hölmö haluaisi lähteä mukaan. Ja sitten alkaa kaikkien muiden hermoja rassaava suunnittelukierros. Etsitään lentoja ja hotelleja, tilataan opaskirjoja, selataan nettisivuja, seurataan säätietoja ja mietitään, minne kaikkialle sitä haluaisi matkan aikana ehtiä. Ja tietty pidetään se matkakumppani ajan tasalla koko prosessin ajan. Tätä vaihetta on suunnattomasti helpottanut Facebook, jonne voi luoda matkaan liittyvän ryhmän, nimetä sen jotenkin nokkelasti ja jakaa kaverin kanssa matkaideoita. Oi sitä iloa, kun matkakumppani saa joka päivä news feediinsä ilmoituksen, että taas se on keksinyt jotain (/sarkasmi)!Mutta ilmeisesti suunnitelmat ovat olleet ihan mukavia, koska toistaiseksi kukaan ei ole irtisanonut ystävyyssuhdettaan minuun matkan tai sen suunnittelun takia.

Blogin idea lähti ystäväiseltä, joka itse pitää kovin ihanaa sisustusblogia. Entä jos purkaisin suunnitteluhimojani ja antaisin matkustusvinkkejä ihan yleisesti? Mikäs siinä. Siitä idea blogiin on nyt lähtenyt.

Eli tarkoituksena on antaa vinkkejä kohteista, kertoa omista reissuista ja jakaa matkasuunnittelun ilosanomaa. Katsotaan, mitä tästä tulee. Tervetuloa seuraamaan.

Heinäkuu 2012, häämatkalla Skotlannissa. Tässä kiivetään Ben Lomondille.